Chystáte sa na dovolenku na ostrov Vir v Chorvátsku?

Chystáte sa na dovolenku na ostrov Vir v Chorvátsku?

autor textu: Veronika Klučárová  13.08.2024

Ostrov Vir ...

ponúka nielen nádherné pláže, ale aj množstvo zaujímavých miest, ktoré stojí za to vidieť a zabavíte aj deti

Tu je 7 tipov na miesta, ktoré sme my prešli a nemali by ste ich ani vy vynechať :


1. Pláž Jadro

Najpopulárnejšia pláž na Vire, ktorá ponúka krištáľovo čistú vodu a jemný piesok. Je ideálna pre rodiny s deťmi aj milovníkov vodných športov. Nájdete tu aj množstvo reštaurácií a barov, kde si môžete vychutnať miestne špeciality.





2. Mayovia / Lanterna

Tento historický maják je ikonou ostrova Vir. Prejdite sa po pobreží až k nemu a užite si panoramatický výhľad na more a okolité ostrovy. Skvelé miesto na romantický západ slnka.




3. Zátoka Duboka Draga

Skrytý poklad Vira s červeným pieskom a skalnatými útesmi. Ideálne miesto na pokojný deň ďaleko od hlavných turistických trás. Zátoka je tiež obľúbená medzi potápačmi vďaka svojej pestrej podmorskej faune.




4. Kaštelina

Zrúcanina stredovekého hradu s nádherným výhľadom na okolitú krajinu a more. Hoci z hradu zostali už len ruiny, jeho atmosféra vás prenesie späť v čase. Ideálne miesto na krátky výlet a fotenie.




5. Pláž Pedinka

Menšia, pokojná pláž obklopená prírodou. Ideálna pre tých, ktorí hľadajú únik od preplnených pláží. Čistá voda a krásne prostredie robia z Pedinky skvelé miesto na relax a kúpanie.







6. Zadar

Len 30 minút od Vira sa nachádza starobylé mesto Zadar. Navštívte unikátny Morský orgán - varhany, ktoré vytvárajú hudbu z vĺn a blízko toho je aj svetelné predstavenie Pozdrav slnku. Staré mesto vás očarí svojimi úzkymi uličkami a historickými pamiatkami.








7. Nin

Malebné mestečko Nin je kolískou chorvátskej histórie. Prezrite si najmenšiu katedrálu na svete – Kostol sv. Kríža a preslávené soľné polia. Okolitá lagúna ponúka krásne pláže s liečivým bahnom.







Či už sa zameriate na pláže, historické pamiatky alebo prírodné krásy, určite nebudete sklamaní! Príjemnú dovolenku




#chorvatsko #Vir #cestovanie #dovolenka #prazdniny #Objavovanie 


Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Veľká tragédia na ostrove VIR

Dovolenka pri mori

Chorvátsko mení spôsob výberu mýta: Pozrite sa, kedy sa spustí nový systém a čo sa ešte zmení